ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT, KIBŐVÍTETT BETHLEN GÁBOR REFORMÁTUS ÓVODÁT

Átadó ünnepséggel zárult a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Óvoda bővítése.
bethlen ovátadó cikkbe logózva
A Törökszentmiklósi Református Egyházközség TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00029 azonosító számon nyilvántartott "Mozogjunk Az Egészségünkért" - Törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda Óvodai Tagintézményének átalakítása, bővítése" című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 77,84 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg, mely 100%-os támogatási intenzitású finanszírozást jelent.


A fejlesztés során az intézmény egy új, világos tornaszobát kapott, ezzel biztosítva a kisgyermekek napi mozgásigényének kielégítését. A tágas tornaszoba mellett tároló, vezetői iroda, kényelmes mosdó kialakítására is sor kerülhetett. A projekt által megkövetelt külső és belső akadálymentesítés is megtörtént, átalakításra került az akadálymentesítes mosdó is.

Az épület korszerűsítésével a tálalókonyha és helyiségeinek átalakítása, az óvónők részére iroda kialakítása, orvosi szoba és elkülönítő, illetve a dolgozók részére megfelelő öltöző-zuhanyzó egység is megvalósult. Az épület külső hőszigetelésével, nyílászárók cseréjével, az energiatermelő napelemek telepítésével, valamint az új kondenzációs gázkazán beépítésével jelentős energiamegtakarítás valósulhat meg a jövőben. 

A beruházás eredményeképpen az épület energiabarát szemléletű bővítése és felújítása mellett az óvoda szakmai programjához illeszkedő eszközbeszerzés és bútorzatcsere is megtörtént. A projekt sikere az, hogy az óvodai szakmai programban meghatározott kisgyermekek egészségneveléséhez és mozgásfejlesztéséhez kapcsolódó célok teljes mértékben teljesültek.

A projekt siekres megvalósítása lehetővé teszi 75 fő óvodás korú kisgyermek kényelmes és biztonságos elhelyezését, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez. 

 

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK