"EZERJÓ" FOLKERT MEGNYITÓ

Az "Ezerjó" Művészeti Egyesület 2020. február 10-én pályázatot nyújtott be az Alternatív Közösségek Egyesületének Tedd Jobbá!-2020-as programjára. A pályázat kiemelt célja, hogy az elnyert támogatást aktuális és konkrét problémák kezelésére, reálisan teljesíthető célok elérésére, közösségi összefogással megvalósuló tevékenységek finanszírozására fordíthatják a nyertes pályázók.

117340138 2687794954799879 7970577908750047667 o

"Pályázatunk  „Lukács Mozgó-mozgósítás a második otthonunkért” címet kapta, célja az egyesület otthona, a Lukács Mozgó közös összefogással történő állagmegóvó renoválása.

A pályázat keretén belül tervezett, elvégzendő munkákat Markót Imre polgármester úrral és Tekse András főépítész úrral történt egyeztetéseket követően 2020.május 23-án kezdhettük el.

Az eltelt 2 hónap alatt a nagyterem belső fa burkolatának eltávolítása már megtörtént. Így lehetősége nyílt az önkormányzatnak a villanyhálózat falon belüli munkáinak elvégzésére. A pályázat keretén belül jelenleg is
folyik a gipszkartonozás, festés. A színpadon 2014 óta több tucatnyi közösségi rendezvényt szerveztünk, több ezer táncos koptatta, így szükségessé vált annak újra hajópadlózása és felületkezelése. Ez a festés után következik majd.

A pályázat közösségi összefogással valósul meg, ezért az „Ezerjó”-s közösséggel már az elejétől fogva közösen terveztünk, gondolkodtunk és együtt örültünk a pályázat pozitív elbírálásának. A pályázati támogatás, 1.989.340.- Ft. a munkálatok alapanyagainak beszerzését teszi lehetővé, a kivitelezést pedig közösségi összefogással valósítjuk meg, hiszen nem egy szakember (festő, kőműves, burkoló) van a táncosok, támogatók között, akik vállalták a közreműködést.

Az épület belső felújításával párhuzamosan, a kibontott alapanyagokat felhasználva viszont már berendeztük az "Ezerjó" FolKert-et, a Lukács Mozgó udvarát, melyet szeretnénk mindenkinek megmutatni." - olvasható az "Ezerjó" Művészeti Egyesület közleményében.

Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat

SPORT HÍREK