NYÁR, VIDÁMSÁG ÉS SOK-SOK HASZNOS ISMERET A KASTÉLYTÁBORBAN

A törökszentmiklósi rendőrök a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával látogatták meg a kétpói kastélyban táborozó diákokat.

Almásy kastély tábor 20 0709.jpg

A törökszentmiklósi rendőrök a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszával látogatták meg a kétpói kastélyban táborozó diákokat.

Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 9-én Kétpón, az Almásy kastélyban megszervezett gyermektáborból kaptak felkérést bűn- és balesetmegelőzési program megtartására. A táborlakók nagyon várták a rendőröket és sok kérdést tettek fel részükre, valamint saját élményeiket is megosztották az előadókkal.

A foglalkozás interaktív helyszíneire csoportokban érkeztek a gyermekek. Az egyik állomáson a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek meg a táborlakók. A gyermekeknek ezt követően néhány közlekedés táblát kellett kirakni a nagy kockákból, majd a táblákhoz kapcsolódó közlekedési szabályokat beszélték meg a prevenciós csapattal.

Nagy sikere volt a vakációzó nebulók körében a részeg szemüvegnek, amit játékos ügyességi feladatokkal mutattak be, ráirányítva a figyelmet a „zéró tolerancia” elvére.

A táborozók információt kaptak arról is, hogy mit kell tenniük, ha baleset vagy bűncselekmény szemtanúi, esetleg áldozatai lesznek, továbbá szituációs játék során a 112 segélyhívószám helyes használatát is gyakorolták.

A szünidős csapat délután sem maradt feladat nélkül, hiszen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály által készített, „Ne ess rabul, inkább keress alul: Bogozd Ki!” elnevezésű drogprevenciós szókeresőt fejtették meg a gyerekek. A bűn- és balesetmegelőzési foglalkozáson 50 fő kisdiák vett részt és tartalmas, hasznos prevenciós napot töltöttek a törökszentmiklósi rendőrökkel.


Hírek röviden

HÍREK

Hírek, eredmények, beszámolók.

Miklósi Sport

Hasznos információk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Kapcsolat